Catering

Dodatkowe propozycje menu na imprezy okolicznościowe w Restauracji KUŹNIA         (termin realizacji minimum 2 dni)
 

 

ZAKĄSKI ZIMNE - MIĘSA

 


1.


Befsztyk tatarski


porcja

 

 

 

 

 

2.

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i vinegrette

porcja

 

 

 

3.

Galaretki z kurczaka

porcja

 

 

 

4.

Glantyna z kaczki

porcja

 

 

 

5.

Galantyna z kurczaka

porcja

 

 

 

6.

Jajko w sosie tatarskim

porcja

 

 

 

7.

Jajko z kawiorem

porcja

 

 

 

8.

Kanapki dekoracyjne

porcja

 

 

 

9.

Karkówka z grzybami leśnymi i czosnkiem

porcja

 

 

 

10.

Karkówka w ziołach

porcja

 

 

 

11.

Karkówka ze śliwką

porcja

 

 

 

12.

Medaliony z polędwicy wieprzowej z warzywami i jajkiem

porcja

 

 

 

13.

Pasztet pieczony z żurawiną

porcja

 

 

 

14.

Pierś z indyka w ziołach

porcja

 

 

 

15.

Płyta wędlin i serów (trzy rodzaje wędlin i serów)

porcja

 

 

 

16.

Rolada z indyka z suszonymi owocami

porcja

 

 

 

17.

Rolada z karkówki nadziewna grzybami

porcja

 

 

 

18.

Rolada z kurczaka z farszem paprykowym

porcja

 

 

 

19.

Schab pieczony z morelą

porcja

 

 

 

20.

Schab pieczony ze śliwką

porcja

 

 

 

21.

Schab w warzywami

porcja

 

 

 

22.

Szparagi z szynką

porcja

 

 

 

23.

Szynka parmeńska z melonem

porcja

 

 

 

24.

Szynka po rusku

porcja

 

 

 

25.

Szynka z porem

porcja

 

 

 

26

Terrina drobowia

porcja

 

 

 

27.

Wolawenty z ciasta francuckiego

sztuka

 

 

 

 


ZAKĄSKI ZIMNE - RYBY I OWOCE MORZA

 


1.


Dorsz po grecku

 

porcja

 

 

 

2.

Kanapka z łososiem

sztuka

 

 

 

3.

Karp w galarecie

porcja

 

 

 

4.

Krewetki królewskie w ciescie filo z pikantnym sosem

porcja

 

 

 

5.

Łosoś faszerowany

porcja

 

 

 

6.

Łosoś faszerowany w całości (2,5 - 3 kg)

sztuka

 

 

 

7.

Mus z pstraga źródlanego z kawiorem

porcja

 

 

 

8.

Owoce morza w sosie czosnkowym

porcja

 

 

 

9.

Parafit z łososia i creme frech

porcja

 

 

 

10.

Pasztet z łososia i pstrąga

porcja

 

 

 

11.

Pstrąg faszerowany z galaretą

porcja

 

 

 

12.

Rolada z łososia ze szpinakiem i białym serem

porcja

 

 

 

13.

Róże z łososia z sosem koktajlowym

porcja

 

 

 

14.

Sandacz z warzywami w galarecie

porcja

 

 

 

15.

Szczupak faszerowany w galarecie

porcja

 

 

 

16.

Śledź po japońsku

porcja

 

 

 

17.

Śledź po kaszubsku

porcja

 

 

 

19.

Śledź w śmietanie

porcja

 

 

 

20.

Terrina z łososia i sandacza

porcja

 

 

 

21.

Tatar z łososia

porcja

 

 

 

 


ZUPY

 


1.


Barszcz czysty

 

porcja

 

 

 

2.

Barszcz z pasztecikiem lub kołdunami

porcja

 

 

 

3.

Cebulowa z grzanką czosnkową

porcja

 

 

 

4.

Rosół z kołdunami lub makaronem

porcja

 

 

 

5.

Zupa krem z pomidorów z bazylią

porcja

 

 

 

6.

Serowa z trzech gatunów sera

porcja

 

 

 

7.

Zupa krem z grzybów

porcja

 

 

 

8.

Żurek staropolski

porcja

 

 

 

 


SAŁATKI

 


1.


Sałatka chłopska


porcja

 

 

 

2.

Sałatka z grilowanym kurczakiem

porcja

 

 

 

3.

Sałatka wiosenna z grilowanym łososiem

porcja

 

 

 

4.

Sałatka grecka

porcja

 

 

 

5.

Jarzynowa tradycyjna

porcja

 

 

 

6.

Sałatka z wędzonym kurczakiem i owocami

porcja

 

 

 

7.

Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem

porcja

 

 

 

8.

Mozarella z pomidorami i oliwką

porcja

 

 

 

 


DODATKI

 


1.
 


Warzywa z wody


porcja

 

 

 

2.

Bukiet surówek

porcja

 

 

 

3.

Szaszłyk warzywny

porcja

 

 

 
4.

Szpinak

porcja

 

 

 
5.

Buraczki

porcja

 

 

 
6.

Kapusta zasmażana

porcja

 

 

 

7.

Frytki

porcja

 

 

 

8.

Kluski półfrancuskie

porcja

 

 

 

9.

Krokiety

porcja

 

 

 

10.

Ryż

porcja

 

 

 

11.

Ziemniaki opiekane

porcja

 

 

 

12.

Ziemniaki z wody

porcja

 

 

 

13.

Ziemniaki puree

porcja

 

 

 

 

 

DANIA GORĄCE Z RYB I OWOCÓW MORZA (bez dodatków)

 


1.


Chrupiąca sola atlantycka


porcja

 

 

 

2.

Filet z halibuta z sosem czosnkowo-cytrynowym

porcja

 

 

 

3.

Krewetki królewskie z sosem czosnkowo-cytrynowym

porcja

 

 

 

4.

Łosoś cieście piwnym

porcja

 

 

 

5.

Łosoś norweski w sosie kaparowym lub koperkowym

porcja

 

 

 

7.

Pstrąg z nadzieniem z kurek

porcja

 

 

 

8.

Roladki z mintaja z sosem cytrynowym

porcja

 

 

 

9.

Sandacz po prowansalsku w warzywnym spaghetti

porcja
 

 

 

10.

Sola z wody w sosie holenderskim

porcja

 

 

 

11.

Szaszłyki z krewetek z owocami

porcja

 

 

 

 


GORĄCE DANIA MIĘSNE (bez dodatków)

 


1.


Boef Strogonof

 

porcja

 

 

 

2.

Eskalopki z zielonym pieprzem

porcja

 

 

 

3.

Filet z indyka zapiekany z pomidorem, oliwką
i serem

porcja
 

 

 

4.

Filet z kurczaka z włoskim nadzieniem z
pomidorami i serem

porcja
 

 

 

5.

Filet z piersi kaczej w sosie pomarańczowym

porcja

 

 

 

6.

Golonka peklowana b/k duszona w piwie

porcja

 

 

 

7.

Indyk z sosem brzoskwiniowym

porcja

 

 

 

8.

Karkówka z grilla

porcja

 

 

 

9.

Kotlet de Volaille

porcja

 

 

 

10.

Kurczak we włoskim sosie babuni

porcja

 

 

 

11.

Medaliony wołowe z sosem holenderskim
lub pieprzowym

porcja
 

 

 

12.

Pieczeń jagnięca w sosie z rozmarynem

porcja

 

 

 

13.

Pieczeń z karkówki w sosie śmietanowym

porcja

 

 

 

14.

Pieczeń ze schabu z suszonymi owocami

porcja

 

 

 

15.

Pierś z kaczki z gruszką w sosie żurawinowo-winnym

porcja
 

 

 

16.

Pikata z indyka po mediolańsku (ser, jajko)

porcja

 

 

17.

Pilaw z drobiu

porcja

 

 

 

18.

Polędwica po amerykańsku

porcja

 

 

 

19.

Polędwica wieprzowa w sosie warzywnym
na sposób orientalny

porcja
 

 

 

20.

Polędwica wołowa po prowansalsku

porcja

 

 

 

21.

Polędwiczka wieprzowa w panierce z kolorowego pieprzu

porcja
 

 

 

22.

Polędwiczka wieprzowa w sosie balsamico
z jagodami

porcja
 

 

 

23.

Risotto z kurczakiem na słodko-kwaśno z ananasem

porcja

 

 

 

24.

Rogale ze schabu panierowane z pieczarkami

porcja

 

 

25.

Róg obfitości z polędwicy wołowej, pieczarek,
sera i kurczaka

porcja
 

 

 

26.

Schab panierowany z szynką i serem

porcja

 

 

 

27.

Schab zapiekany z rokpolem w chrupiącej panierce

porcja

 

 

 

28.

Spaghetti carbonara z boczkiem i śmietaną

porcja

 

 

29.

Szaszłyk z kurczaka curry

porcja

 

 

30.

Sznycelki wiedeńskie z szynką, grzybami i śmietaną

porcja

 

 

 

31.

Turnedos z polędwicy

porcja

 

 

32.

Udko z kurczaka z brzoskwinią

porcja

 

 

 

33.

Wieprzowina słodko-kwaśna

porcja

 

 

 

34.

Wywijas z kurczaka w chrupiącej panierce

porcja

 

 

 

35.

Wywijas z polędwicy i kurczaka w sosie ziołowo-śmietanowym

porcja